Fason Lazer Kesim

Ham veya yarımamül durumundaki ahşap, mdf, kontraplak, pleksi, deri, suni deri, kağıt, kumaş veya ayna pleksinin istenilen ebatlarda ve minimum fire ile kesilmesi işletme karlılığı açısından önem oluşturmaktadır. Bu işlemin en hızlı ve minimum fire ile hatasız kesilmesi ise ancak lazer kesim ile mümkün olabilmektedir. İşte bu noktada Fason Lazer kesim yapan firmalara önemli bir görev düşmektedir. Fason lazer kesim in avantajları oldukça fazladır.


Fason lazer kesim, plakaların kesiminde el ile yapılacak çalışmaları ve harcanacak birim maliyeti önemli ölçüde azaltmaktadır. Fire oranlarını minimum düzeye indirmektedir.  Fire oranları ne kadar azalır ve zamandan tasarruf sağlanır ise işletmeden o oranda daha karlı işler çıkacaktır. Yaşadığımız zaman diliminde kar marjları minimum düzeye inmiş ve zaman işleri yetiştirme anlamında yetmemeye başlamıştır.


Lazer kesimi ile malzemelerin belirli ebatlarda veya tasarım formatına göre istenilen ölçülerde hızlı kesim işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Lazer kesim teknolojisi hayatımıza girmiş olduğu pek çok noktada işlerimizi kolaylaştırıp bize önemli oranda zaman kazancı sağlamaktadır. Sanayide kesilen işlerin çoğunda lazer kesim işlemi sıklıkla kullanılmaktadır. 10-15 yıl öncesine kadar saatler süren kesim işlemleri lazer kesim ile kısa sürelerde yapılabilmektedir. Lazer kesim ile kestiğiniz parçadan tasarruf ettiğiniz gibi hata yapma olasılığınızı da önemli ölçüde azaltırsınız.


Diğer kesim yöntemlerine göre fiyat olarakta daha uygundur. Lazer kesim yöntemi ile vakitten kazanıp az zamanda çok iş yapmanıza olanak sağlayarak işçilik kalitesini ve ürün kalitesini de arttırmanız mümkün olacaktır. Tabii ki bu kullandığınız lazerin kalitesi ile de doğru olarak değişmektedir. Çinde üretilen lazer kesim makinaları malzemelerinizin kesim kalitesini düşürdüğü gibi zaman olarak tasarruf sağlamayacaktır. Kesim işlemi yavaş yapıldığından yaklaşık aynı sürede işlem tamamlanacaktır. Malzemenizin fireye ayrılma olasılığı ise ciddi bir risk oluşturmaktadır.


Pleksinin lazer ile kesilmesi ile pürüzsüz parçalar ortaya çıkmaktadır. Bu da müşteriye gidecek ürün için son derece önemli olmaktadır.Bugün dünyada pleksi stand üretiminden pleksi tabelalara, pleksi gıda teşhir ekipmanlarına ve pleksi broşürlüklere kadar birçok alanda hayatımızın içerisinde yer almaktadır. Pleksinin bu kadar hayatımızda yer alması elbette lazer kesim teknolojisi ile de doğru orantılı olarak gelişmiştir.

fason lazer kesimAyna Pleksi Lazer Kesim Video"su;



Kaynak: Pleksi Stand

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pleksi Nedir?